Barion Pixel

Garancia ügyintézés

Amennyiben problémája adódott valamely nálunk vásárolt termékkel úgy kérjük töltse le az alábbi hibabejelentő dokumentumot és azt annak megfelelően juttassa el számunkra, hogy mihamarabb megoldást találjunk a hiba megoldására.

Mielőtt feladná a terméket kéjük várja meg ügyfélszolgálatunk válaszát a panaszával kapcsolatosan.


Dokumentum letöltése: ex3smart_garncia_igenybejelento.docx
A garanciális feltételekről bővebben itt olvashat: garanciális feltételek

Garanciális feltételek

Garanciális feltételek: 

 

ˇ       Az általunk forgalmazott termékekre a törvényben előírt, illetve a gyártó által vállalt garanciaidőt vállaljuk.

ˇ       A kellékanyagok kivételével (Üvegfólia, fólia stb.) minden eszközt legkevesebb 6 hónap garanciaidővel értékesítünk, azonban számos termék garanciavállalási ideje ennek többszöröse is lehet. 
        Azon termékek, amelyek leírásában nem szerepel garancia idő azokra automatikusan az 1 év jótállás / garancia érvényesül.

ˇ       Az adott termék garanciális idejéről a termék részletes leírásánál a terméklap alján kaphat információt, egyéb esetben kérhet tájékoztatást telefonon vagy üzletünkben. 

ˇ       A garancialappal ellátott termékek garanciális igényét a számla másolatával, valamint eredeti garancialappal lehet érvényesíteni. Garancialappal nem rendelkező termékekhez a számla vagy annak másolata szolgál garanciális igazolásként.

ˇ       Garancialappal rendelkező termékek esetében és minden egyéb esetben is a ex3smart.hu webáruház az illetékes.

 

       Garanciális ügyintézés:

 

ˇ       Ha a meghibásodott termék rendelkezik garancialappal, úgy a garancialapon feltüntetett szakszerviz az illetékes a garanciális ügyintézés tekintetében.

ˇ       Azoknak az eszközöknek, melyek nem rendelkeznek garancialappal vagy a garancialapon nincsen szakszerviz feltüntetve, telephelyünk a garanciaérvényesítés helye.

ˇ       Ha az áruházunkban vásárolt termék garanciaidőn belül meghibásodott, kérjük haladéktalanul jelezze felénk!

ˇ       A terméket visszajuttathatja telephelyünkre személyesen, futárszolgálattal vagy postai úton. Futárszolgálat igénybevétele esetén a 3 napos garancián belüli termékek feljuttatása esetén egyszeri szállítási díjat számolunk fel, ám a csereeszköz visszaszállítása díjmentes. 3 napon túli garanciális termékek esetén a szállítási díjak költséget sajnos nem áll módunkban átvállalni, így az a vásárlót terheli.

ˇ       Amennyiben futárral szeretné visszajuttatni a meghibásodott terméket, úgy e-mailben kapcsolat@ex3smart.com vagy telefonon tudja jelezni a szállítási adatainak, valamint napközben elérhető telefonszámának megadásával.

ˇ       Garanciában leadott termékeket lehetőség szerint eredeti csomagolásban, gyári tartozékaival együtt kell visszajuttatni az esetleges csereigény érvényesítéséhez.

ˇ       Postai szállítás, illetve futárszállítás esetén fontos, hogy a szükséges papírokon kívül hibaleírás, valamint napközbeni telefonos elérhetőség is mellékelve legyen a meghibásodott termékhez.

ˇ       Kérjük a postán vagy futárszolgálattal visszajuttatott termékek megfelelő csomagolását, mivel a szállítás során keletkezett károkért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

ˇ       Szervizelés előtt saját érdekében fontos adatairól készítsen biztonsági mentést, az esetleges adatvesztésért felelősséget nem vállalunk.

ˇ       Minden garanciában leadott terméket átveszünk. A leadott termékeket szakszerviz vizsgálja be, azok javíthatóságát vagy cserejogosultságát a szerviz állapítja meg.

ˇ       A szerviz jogosult megállapítani a garanciát befolyásoló tényezőket az átvételt követően is, ideértve az esetleges fizikai sérüléseket is.

ˇ       A termék gyári szám/vonalkód sérülése vagy elvesztése, valamint a termék fizikai sérülése garanciavesztést von maga után.

ˇ       A nem rendeltetésszerű használatból eredő károk és az ezzel kapcsolatos garanciális költségek a kár okozóját terhelik

ˇ       A kiértesítést követő 1 héten túl át nem vett garanciális termék után tárolási díjat számítunk fel, melynek mértéke 1000Ft/termék/nap

 

Garancia / jótállás leírása

Garanciális feltételek:

 

ˇAz általunk forgalmazott termékekre a törvényben előírt, illetve a gyártó által vállalt garanciaidőt vállaljuk.

ˇA kellékanyagok kivételével (Üvegfólia, fólia stb.) minden eszközt legkevesebb 6 hónap garanciaidővel értékesítünk, azonban számos termék garanciavállalási ideje ennek többszöröse is lehet.
 Azon termékek, amelyek leírásában nem szerepel garancia idő azokra automatikusan az 1 év jótállás / garancia érvényesül.

ˇAz adott termék garanciális idejéről a termék részletes leírásánál a terméklap alján kaphat információt.

ˇA garancialappal ellátott termékek garanciális igényét a számla másolatával, valamint eredeti garancialappal lehet érvényesíteni. Garancialappal nem rendelkező termékekhez a számla vagy annak másolata szolgál garanciális igazolásként.

ˇGarancialappal rendelkező termékek esetében és minden egyéb esetben is a ex3smart.hu webáruház az illetékes.

Garanciális ügyintézés:

ˇHa a meghibásodott termék rendelkezik garancialappal, úgy a garancialapon feltüntetett szakszerviz az illetékes a garanciális ügyintézés tekintetében.

ˇAzoknak az eszközöknek, melyek nem rendelkeznek garancialappal vagy a garancialapon nincsen szakszerviz feltüntetve, telephelyünk a garanciaérvényesítés helye.

ˇHa az áruházunkban vásárolt termék garanciaidőn belül meghibásodott, kérjük haladéktalanul jelezze felénk!

ˇA terméket visszajuttathatja telephelyünkre személyesen, futárszolgálattal vagy postai úton. Futárszolgálat igénybevétele esetén a 3 napos garancián belüli termékek feljuttatása esetén egyszeri szállítási díjat számolunk fel, ám a csereeszköz visszaszállítása díjmentes. 3 napon túli garanciális termékek esetén a szállítási díjak költséget sajnos nem áll módunkban átvállalni, így az a vásárlót terheli.

ˇAmennyiben futárral szeretné visszajuttatni a meghibásodott terméket, úgy e-mailben kapcsolat@ex3smart.com vagy telefonon tudja jelezni a szállítási adatainak, valamint napközben elérhető telefonszámának megadásával.

ˇGaranciában leadott termékeket lehetőség szerint eredeti csomagolásban, gyári tartozékaival együtt kell visszajuttatni az esetleges csereigény érvényesítéséhez.

ˇPostai szállítás, illetve futárszállítás esetén fontos, hogy a szükséges papírokon kívül hiba leírás, valamint napközbeni telefonos elérhetőség is mellékelve legyen a meghibásodott termékhez.

ˇKérjük a postán vagy futárszolgálattal visszajuttatott termékek megfelelő csomagolását, mivel a szállítás során keletkezett károkért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

ˇSzervizelés előtt saját érdekében fontos adatairól készítsen biztonsági mentést, az esetleges adatvesztésért felelősséget nem vállalunk.

ˇMinden garanciában leadott terméket átveszünk. A leadott termékeket szakszerviz vizsgálja be, azok javíthatóságát vagy cserejogosultságát a szerviz állapítja meg.

ˇA szerviz jogosult megállapítani a garanciát befolyásoló tényezőket az átvételt követően is, ideértve az esetleges fizikai sérüléseket is.

ˇA termék gyári szám/vonalkód sérülése vagy elvesztése, valamint a termék fizikai sérülése garanciavesztést von maga után.

ˇA nem rendeltetésszerű használatból eredő károk és az ezzel kapcsolatos garanciális költségek a kár okozóját terhelik

ˇA kiértesítést követő 1 héten túl át nem vett garanciális termék után tárolási díjat számítunk fel, melynek mértéke 1000Ft/termék/nap


Általános szerződési feltételek

Jelen szabályzat tartalmazza a www.ex3smart.hu online webáruház (a továbbiakban: webáruház) felhasználási feltételeit és annak szabályait. Amennyiben a webáruház szolgáltatásait valamely felhasználó igénybe veszi, a szolgáltatás igénybevételének tényével kifejezetten elfogadja a jelen szabályzatban foglalt felhasználási feltételeket, azzal, hogy azon felhasználási feltételeket kifejezetten megértette, és magára nézve kötelezőnek fogadja el.

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések

I/1. A www.ex3smart.hu oldal működtetője az Ex3 Smart Kft. a továbbiakban eladó.
I/2. Az eladó a www.ex3smart.hu webáruházon keresztül csomagküldő tevékenységet végez.
I/3. A www.ex3smart.hu webáruház által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevő személy felhasználónak minősül, és mint ilyen jelen szabályzatban foglalt rendelkezéseket magára nézve kötelezőnek fogadja el, erről az elfogadásról a megrendelési folyamat során szándéknyilatkozatot tesz.
I/4. A eladó fenntartja magának azt a jogot, hogy a www.ex3smart.hu webáruház használatából -ideiglenes jelleggel vagy véglegesen- kizárja mindazokat a személyeket, akik jelen szabályzatban foglaltakat, illetve az internet használatára vonatkozó általános jogi vagy etikai normákat nem tartják be, akik a webáruház által biztosított jogokkal visszaélnek. A társaság a használatból való kizáráson túlmenően egyéb jogi következményeket is érvényesíthet.

II. A felhasználóra vonatkozó részletes szabályok


II. A felhasználóra vonatkozó részletes szabályok


II/1. A webáruház által nyújtott szolgáltatásokat kizárólag olyan személyek vehetik igénybe, akik 14. életévüket betöltötték, nem cselekvőképtelenek. Az oldal regisztráció mentesen igénybe vehető a felhasználóknak. (a továbbiakban: felhasználók").
II/2. A felhasználók az eszköz megrendelés során kötelesek online regisztrációs űrlapot kitölteni. A felhasználó büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti és szavatolja, hogy a négy lépcsőben az eszköz megrendelési oldalon feltüntetett és rögzített adatai a valóságnak megfelelnek.
II/3. A sikeres rendelési igény rögzítésének igazolása, a rendelést követően e-mail útján történik a felhasználó által megadott e-mail címre.
II/4. Társaság fenntartja magának a jogot arra, hogy a felhasználók által megadott adatok valódiságát ellenőrizze, illetve megfelelő okiratok, illetve dokumentumok becsatolását kérje a megadott adatok valóságtartalmának ellenőrzése érdekében. Amennyiben a megadott adatok valóságtartalmával kapcsolatban kétségek merülnek fel, az ellenőrzés időtartama alatt a felhasználó hozzáférése korlátozható vagy felfüggeszthető. Hamis adatszolgáltatás miatt a felhasználó a www.ex3smart.hu webáruház használatából kizárható.
A megrendelés elküldésével a felhasználó és a társaság között felhasználói szerződés akkor jön létre, ha a eladó az előzetesen jelzett felhasználói igényt visszaigazolja, a vásárlás létre jön és a felhasználó kézhez vette a terméket, jelen szabályzat rendelkezései szerint.
Az eladó, vagy tisztségviselői, alkalmazottai illetve a képviseletükben eljáró személyek nem tartoznak felelősséggel a felhasználó által megadott adatok igazságtartalmáért, valamint a webáruház használata közben tett nyilatkozataiért.
A vulgáris és közerkölcsöt sértő szavak regisztrálása tilos. A rendszer automatikusan törli a regisztrálást a nyilvántartásból, melyről értesítést küldünk. Bizonyos esetekben előfordulhat (pl. félrevezető nevek, tiltott szavak esetén), hogy a nem megfelelő felhasználóneveket az oldal üzemeltetője lemódosítja, melyről értesítést küldünk.

III. Fizetési feltételek

III. Fizetési feltételek

III/1. A felhasználók és a eladó közötti pénzmozgás rendszerint elektronikus úton történik. Az eladó a fizetési mód megválasztását a webáruházban feltüntetett opciók között a felhasználó belátására bízza.
III/2. Az adásvételi szerződés létrejöttéhez a felhasználó általi előre fizetés, vagy utánvéttel történő fizetés szükséges.
Az eladó fenntartja magának a jogot hogy a felhasználó személyes credit határértékének megfelelően az azt meghaladó értékű eszköz rendelésnél vagyonvédelmi okokra hivatkozással kizárólag csak is előre utalással fizethet a felhasználó.
A eladó fenntartja magának a jogot, hogy az egyedi igények alapján történő megrendelések esetében a fizetési módot előre fizetésre korlátozza.

IV. Szállítási feltétele

IV. Szállítási feltételek

IV/1. A megrendelés tárgyát és annak szállítási módját a felhasználó futárszolgálat, postai ajánlott küldemény bonyolítja. A szállítási költségek a vevőt (felhasználót) terhelik.
Választható szállítási formák és azok feltételei aktuálisan elérhetőek a weboldalon feltűntetett menüpontokban.

V. V


V. Vásárlástól való elállás


V/1. A távollévők közötti ügyleteket szabályozó 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet 4. §-a értelmében a fixáras termékek esetében a fogyasztót megilleti az elállás joga, mellyel a fogyasztó 8 munkanapon belül élhet.

A Vevő jogosult a megrendelést követően a vásárlástól indoklás nélkül 14 napon belül elállni, amennyiben ezt a szándékát időben, e-mailen, telefonon jelzi az ügyfélszolgálatnak. Ez alól kivétel amikor a vásárló előlegezett beszerzéssel bízza meg az Eladót, tehát a vásárolt termék kifejezetten az ő részére kerül előállításra az eladó által.

A Vevő az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ez alól ugyancsak kivétel azon termékek köre, amelyeknek megrendelését eladó előleg befizetéséhez köt, tekintettel arra, hogy ezen áruk kifejezetten a vásárló megbízásából kerülnek beszerzésre. Elállás esetén az Eladó köteles az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni. A vásárló a saját költségén gondoskodik az áru visszaszállításáról.

V/2. Az elállás a vásárló egyoldalú nyilatkozatával történik, amire a feleknek jogszabályban meghatározott esetekben vagy akkor van lehetősége, ha így állapodtak meg. Az elállás azt jelenti, hogy a szerződés a megkötésének időpontjára visszamenőlegesen szűnik meg, azaz olyan helyzetet kell teremteni, mintha azt a felek meg sem kötötték volna.

letölthető: elallasi-nyilatkozat.pdf


VI. Garanciális, jótállás és szavatossági feltételek

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

A hatályban lévő törvények és rendeletek alapján műszaki termékeinkhez az alábbiakat biztosítjuk vásárlóink részére:

- Magyar nyelvű használati útmutatót (Gyári lezárt termékek esetében nem tudjuk ellenőrizni! Kérjük jelezze felénk, amennyiben nem tartalmazott a termék magyarnyelvű útmutatót.)
- Magyar nyelvű garanciajegyet (Gyári Garanciajeggyel nem rendelkező termékek esetén, az Ex3 Smart Kft. biztosítja termékre. 10.000.-ft alatt pedig a blokkgaranciát érvényesíthetik.)
- Legalább 12 hónap jótállási időt 
- A 3 napon belül meghibásodott termékeket kicseréljük. Ha erre nincs lehetőség, akkor a vásárló döntése alapján a vételárat visszafizetjük, vagy a vételárkülönbözet elszámolása mellett más típusú terméket biztosítunk - Minden vásárlásról ÁFÁ-s számlát állítunk ki

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség állásfoglalásai:
Nem hozható forgalomba az a termék, amelyet a szükséges magyar nyelvű vásárlási tájékoztatóval nem láttak el.

Magyar nyelvű használati útmutató:
A jogszabályban előírt termékeknél az idegen nyelvűvel azonos tartalmú magyar nyelvű használati útmutatót kell a fogyasztók számára biztosítani. Nem fogadható el az a magyar nyelvű pár soros útmutató, melynek idegen nyelvű változata jóval több oldalszámú a magyar nyelvű útmutatónál. Nem elég tehát egy rövidített változatot készíteni az idegen nyelvű útmutató alapján és a többit a vásárló találja ki.

A jótállásról és a szavatosságról:
A jótállás keretében az eladó arra vállal kötelezettséget, hogy a jogszabályban vagy az általa meghatározott idő alatt a termék hibátlanul fog működni. Csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítani tudja, hogy a vásárló rendellenesen használta a terméket, illetve a termék valamilyen külső behatás következtében romlott el.
A termék cseréje:

Ha a termék a vásárlásától számított 3 napon belül meghibásodott, a vásárló kívánságára azt azonos típusú új termékre kell kicserélni. Ha cserére nincs lehetőség, a vásárló választása szerint a termék visszaszolgáltatásával egyidejűleg a vételárat vissza kell fizetni, vagy a vételárkülönbözet elszámolása mellett más típusú terméket kell részére kiadni. Ezt a fogyasztó dönti el.

Fontos!
A 3 napos cseregarancia nem a termék azonnali cseréjét jelenti, hanem a termék javítás nélküli cseréjét. Egyes esetekben nem dönthető el azonnal egyértelműen, hogy a termék valóban hibás, vagy sem. Ezekben az esetekben a cseréhez a szakszerviz szakvéleményére van szükség, így jegyzőkönyv ellenében a termék átvételre kerül. Amennyiben a készülék valóban hibás, abban az esetben nem megjavításra kerül, hanem egy új készüléket biztosítunk helyette.

Ha a hiba 72 órán túl jelentkezik:
Forduljunk a jótállási jegyen kijelölt szakszervizek egyikéhez. Nem kijelölt szervizhez ne forduljunk, mert tevékenysége idegen beavatkozásnak minősül és a jótállás megszűnését eredményezheti.


JÓTÁLLÁS

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

A hatályban lévő törvények és rendeletek alapján műszaki termékeinkhez az alábbiakat biztosítjuk vásárlóink részére:

- Magyar nyelvű használati útmutatót (Gyári lezárt termékek esetében nem tudjuk ellenőrizni! Kérjük jelezze felénk, amennyiben nem tartalmazott a termék magyarnyelvű útmutatót.)
- Magyar nyelvű garanciajegyet (Gyári Garanciajeggyel nem rendelkező termékek esetén, az Ex3 Smart Kft. biztosítja termékre. 10.000.-ft alatt pedig a blokkgaranciát érvényesíthetik.)

- Legalább 12 hónap jótállási időt 
- A 3 napon belül meghibásodott termékeket kicseréljük. Ha erre nincs lehetőség, akkor a vásárló döntése alapján a vételárat visszafizetjük, vagy a vételárkülönbözet elszámolása mellett más típusú terméket biztosítunk 
- Minden vásárlásról ÁFÁ-s számlát állítunk ki

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség állásfoglalásai:
Nem hozható forgalomba az a termék, amelyet a szükséges magyar nyelvű vásárlási tájékoztatóval nem láttak el. 

Magyar nyelvű használati útmutató:
A jogszabályban előírt termékeknél az idegen nyelvűvel azonos tartalmú magyar nyelvű használati útmutatót kell a fogyasztók számára biztosítani. Nem fogadható el az a magyar nyelvű pár soros útmutató, melynek idegen nyelvű változata jóval több oldalszámú a magyar nyelvű útmutatónál. Nem elég tehát egy rövidített változatot készíteni az idegen nyelvű útmutató alapján és a többit a vásárló találja ki.

A jótállásról és a szavatosságról:
A jótállás keretében az eladó arra vállal kötelezettséget, hogy a jogszabályban vagy az általa meghatározott idő alatt a termék hibátlanul fog működni. Csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítani tudja, hogy a vásárló rendellenesen használta a terméket, illetve a termék valamilyen külső behatás következtében romlott el. 
A termék cseréje:

Ha a termék a vásárlásától számított 3 napon belül meghibásodott, a vásárló kívánságára azt azonos típusú új termékre kell kicserélni. Ha cserére nincs lehetőség, a vásárló választása szerint a termék visszaszolgáltatásával egyidejűleg a vételárat vissza kell fizetni, vagy a vételárkülönbözet elszámolása mellett más típusú terméket kell részére kiadni. Ezt a fogyasztó dönti el. 

Fontos! 
A 3 napos cseregarancia nem a termék azonnali cseréjét jelenti, hanem a termék javítás nélküli cseréjét. Egyes esetekben nem dönthető el azonnal egyértelműen, hogy a termék valóban hibás, vagy sem. Ezekben az esetekben a cseréhez a szakszerviz szakvéleményére van szükség, így jegyzőkönyv ellenében a termék átvételre kerül. Amennyiben a készülék valóban hibás, abban az esetben nem megjavításra kerül, hanem egy új készüléket biztosítunk helyette. 

Ha a hiba 72 órán túl jelentkezik:
Forduljunk a jótállási jegyen kijelölt szakszervizek egyikéhez. Nem kijelölt szervizhez ne forduljunk, mert tevékenysége idegen beavatkozásnak minősül és a jótállás megszűnését eredményezheti.JÓTÁLLÁS151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 

A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. § - ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja: 
1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki. 
(2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek. 
(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra. 
2. § (1) A jótállás időtartama egy év. 
(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. 
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni. 
(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni. 
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni: 
a) a forgalmazó nevét és címét, 
b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá - ahol alkalmazható - azonosításra alkalmas részeinek meghatározását, c) a gyártó és - külföldről származó termék esetén - az importáló nevét, címét, 
d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit, e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját. 
(4) A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti. 4. § (1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. 
(2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. 
5. § (1) A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti. 
(2) A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. 
(3) A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni: 
a) a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását, 
b) a hiba okát és a javítás módját, 
c) a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását, 
d) a jótállás - a kijavítás időtartamával meghosszabbított - új határidejét. 
6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani. 
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik. 
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
8. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 60. napon lép hatályba; rendelkezéseit a hatálybalépését követően kötött fogyasztói szerződésekre kell alkalmazni. (2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti: 
a) az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 117/1991. (IX. 10.) Korm. rendelet, valamint az azt módosító 119/1995. (IX. 29.) Korm. rendelet és 6/1997. (I. 22.) Korm. rendelet; 
b) a tartós fogyasztási cikkek alkatrész-ellátásáról és javítószolgálatáról szóló 35/1978. (VII. 6.) MT rendelet, valamint az azt módosító 74/1987. (XII. 10.) MT rendelet és a 118/1995. (IX. 29.) Korm. rendelet. 

Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelethez
1. Hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény; 
2. mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép; 
3. villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft. bruttó vételár felett; 
4. vízmelegítők, fűtő-, légkondicionáló-, és egyéb légállapot-szabályozó berendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
5. porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítőgépek; 
6. varrógép, kötőgép; 
7. motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk

    10 000 Ft bruttó vételár felett; 
8. az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
9. személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi; 
10. lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi; 
11. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
12. elektronikus hírközlő végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek, stb.); 
13. üzenetrögzítők, kihangosító készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
14. műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
15. rádiók, autórádiók, rádiós ébresztőórák, rádió adó-vevő készülékek, amatőr rádióadók és rádióvevők, műholdas helymeghatározók 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
16. lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvevők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
17. fényképezőgépek, film- és hangfelvevő kamerák, videokamerák és camcorderek, film- és írásvetítők, filmnagyítók, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
18. MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezőgépekhez használatos memóriakártyák 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
19. távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytűk, tájolók 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
20. személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
21. számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
22. írógépek és szövegszerkesztők 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
23. hangszerek 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
24. órák 10 000 Ft bruttó vételár felett; 
25. bútorok 10 000 Ft bruttó vételár felett

JÓTÁLLÁS

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:

1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.

(2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.

(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).

(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

2. § (1) A jótállás időtartama egy év.

(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.

(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.

(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:

a) a forgalmazó nevét és címét,

b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá - ahol alkalmazható - azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,

c) a gyártó és - külföldről származó termék esetén - az importáló nevét, címét,

d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,

e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.

(4) A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.

4. § (1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.

(2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.

5. § (1) A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

(2) A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

(3) A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni:

a) a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását,

b) a hiba okát és a javítás módját,

c) a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását,

d) a jótállás - a kijavítás időtartamával meghosszabbított - új határidejét.

6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.

(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.

7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

8. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 60. napon lép hatályba; rendelkezéseit a hatálybalépését követően kötött fogyasztói szerződésekre kell alkalmazni.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti:

a) az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 117/1991. (IX. 10.) Korm. rendelet, valamint az azt módosító 119/1995. (IX. 29.) Korm. rendelet és 6/1997. (I. 22.) Korm. rendelet;

b) a tartós fogyasztási cikkek alkatrész-ellátásáról és javítószolgálatáról szóló 35/1978. (VII. 6.) MT rendelet, valamint az azt módosító 74/1987. (XII. 10.) MT rendelet és a 118/1995. (IX. 29.) Korm. rendelet.

Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelethez

1. Hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény;

2. mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;

3. villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft. bruttó vételár felett;

4. vízmelegítők, fűtő-, légkondicionáló-, és egyéb légállapot-szabályozó berendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;

5. porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítőgépek;

6. varrógép, kötőgép;

7. motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk

   10 000 Ft bruttó vételár felett;

8. az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

9. személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;

10. lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi;

11. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;

12. elektronikus hírközlő végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek, stb.);

13. üzenetrögzítők, kihangosító készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

14. műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

15. rádiók, autórádiók, rádiós ébresztőórák, rádió adó-vevő készülékek, amatőr rádióadók és rádióvevők, műholdas helymeghatározók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

16. lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvevők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

17. fényképezőgépek, film- és hangfelvevő kamerák, videokamerák és camcorderek, film- és írásvetítők, filmnagyítók, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

18. MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezőgépekhez használatos memóriakártyák 10 000 Ft bruttó vételár felett;

19. távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytűk, tájolók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

20. személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók,       szkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

21. számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok 10 000 Ft bruttó vételár felett;

22. írógépek és szövegszerkesztők 10 000 Ft bruttó vételár felett;

23. hangszerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

24. órák 10 000 Ft bruttó vételár felett;

25. bútorok 10 000 Ft bruttó vételár felett
SZAVATOSSÁG


49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről

A Polgári Törvénykönyv módosításáról és egységes szövegéről szóló 1977. évi IV. törvény hatálybalépéséről és végrehajtásáról szóló 1978. évi 2. törvényerejű rendelet 22. §-ában foglalt felhatalmazás alapján - az igazságügyminiszterrel egyetértésben - a következőket rendelem el:
1. § A fogyasztói szerződés (a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény, a továbbiakban: Ptk. 685. §-ának e) pontja) hibás teljesítése miatt, vagy jogszabályon alapuló jótállás keretében érvényesített kifogás intézése során e rendelet szabályai szerint kell eljárni, azoktól a fogyasztó hátrányára eltérni nem lehet.
2. § Ha a fogyasztó szavatossági igényt kíván érvényesíteni a fogyasztói szerződés tárgyát képező szolgáltatást nyújtó forgalmazóval (a továbbiakban: forgalmazó) szemben, a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot.
3. § (1) A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:
a) a fogyasztó nevét, címét,
b) a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,
c) a vásárlás időpontját,
d) a hiba bejelentésének időpontját,
e) a hiba leírását,
f) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,
g) a kifogás rendezésének módját.
(2) Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni.
(3) A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni.
(4) Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
5. § Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti.
6. § (1) Ha a hiba ténye, jellege, illetve a vásárlást követő hat hónapon túl érvényesített szavatossági igény esetén a hiba keletkezésének időpontja megállapításához különleges szakértelem szükséges, a fogyasztó a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől (a továbbiakban: Főfelügyelőség) szakvéleményt kérhet. Erről a lehetőségről a forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni.
(2) Ha a fogyasztó az (1) bekezdés alapján kíván eljárni, a forgalmazó a szakvéleményezés lehetővé tétele érdekében fokozott együttműködésre köteles. Ennek keretében köteles a fogyasztó részére (a hiba jellegére és keletkezésének lehetséges okaira vonatkozó) álláspontjáról haladéktalanul írásbeli nyilatkozatot adni. (3) A Főfelügyelőség köteles a szakvéleményt az áru és a vizsgálati díj beérkezésétől számított tizenöt munkanapon belül elkészíteni, és azt a feleknek megküldeni. Indokolt esetben a határidő tíz munkanappal meghosszabbítható.
(4) Ha a szakvéleményhez szükséges vizsgálat az áru roncsolása nélkül nem végezhető el, a vizsgálat elvégzéséhez a Főfelügyelőség a felek előzetes hozzájárulását köteles kérni.
(5) A vizsgálat díjtételeit a Főfelügyelőség közleményben teszi közzé.
(6) Ez e §-ban szabályozott eljárás nem érinti a feleknek azt a jogát, hogy a fogyasztói szerződésből eredő igényeiket bírósági eljárás keretében érvényesítsék. 7. § (1) Ez a rendelet 2003. szeptember 1-jén lép hatályba.
(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a vásárlók minőségi kifogásainak intézéséről szóló 4/1978. (III. 1.) BkM rendelet, valamint az azt módosító 4/1993. (III. 26.) IKM rendelet, 47/1995. (X. 6.) IKM rendelet, 37/1996. (VI. 28.) IKM rendelet és 54/1999. (X. 6.) GM rendelet.
(3) E rendelet 6. §-a 2004. június 30-án hatályát veszti
X. Egyéb rendelkezések
X/1. A webáruház, illetve az azon nyújtott szolgáltatások, valamint lebonyolított jogügyletek vonatkozásában a magyar jog az irányadó. A jelen webáruházzal kapcsolatosan indított bármely jogvita vonatkozásában a pertárgy értékétől függően a Dunavarsányi Városi Bíróság kizárólagos illetékességgel bír.
X/2. Jelen szabályzat és változásai a webáruházban való közzététellel lépnek hatályba. A változásokról felhasználókat külön értesíteni nem kell.
X/3. Amennyiben jelen szabályzat bármely rendelkezése érvénytelen vagy szabálytalan lenne, ez a körülmény a szabályzat többi rendelkezésének érvényességét vagy hatályosságát nem érinti.
X/4. A regisztrált felhasználók személyes adatainak védelméről külön szabályzat rendelkezik, az Adatkezelési Szabályzat.


Hatóságok elérhetőségei

Termék kifogásokkal és problémáival kapcsolatban kéjük elsősorban hozzánk forduljanak, hogy azt megfelellőképpen kezelni tudjuk és megopldást talájunk. https://www.ex3smart.hu/kapcsolat

Amennyiben úgyitéli meg, hogy hatósági beavatkozásra van szükség úgy azoknak elérhetőségeit az alábbi linkekre kattintva online felületen is megteheti.

A Borsod-Abaúj- Zemplén megyei békéltetőtestület elérhetősége az az alábbi címre kattintva online elérhető: http://www.bekeltetes.borsodmegye.hu/

  • Postacím: 3501 Miskolc, Pf. 376.
  • E-mail: bekeltetes@bokik.hu A Budapesti Békéltetőtestület az alábbi címre kattintva online elérhető: http://bekeltet.hu/hirek/online-vitarendezes/                                     
 
A nemzeti fogyasztóvédelem elérhetősége az alábbi címre kattintva online elérhető: https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/nyitolap